TEB Etkisi

    Paylaş

    TEB Etkisi Nedir?

    Biz, dünyaya ve ortak geleceğimize pozitif etki yaratacak her işin, her kuruluşun, her insanın yanında olmayı, onlara destek olmayı işimizin bir parçası olarak görüyoruz. 

    Sürdürülebilir kalkınmaya ve ekonomiye katkı yapan şirketlere, KOBİ’lere, çiftçilere ve girişimcilere, kredi gibi finansal ürünler sunmak ve bunları geliştirmenin yanında eğitim, danışmanlık, networking, tanıtım desteği gibi finansal olmayan hizmetlerimizle de onların yanında olmayı amaçlıyoruz. 

    Her şeyin ve herkesin birbirine bağlı olduğu dünyamızda karbon ayak izimizi azaltan, doğal kaynakları doğru kullanan, geri dönüşüm ve tasarruf sağlayan, çevreyi koruyan şirketler ve girişimler, verdiğimiz ve vereceğimiz desteklerle arttıkça, onlar da diğerlerine örnek oldukça ortak geleceğimizin de daha iyi olabileceğine inanıyoruz. 

    Geleceği bugünden düşünerek aldığımız insiyatiflere ve yaratmayı hedeflediğimiz pozitif etkiye biz TEB ETKİSİ diyoruz.

    TEB’de Sürdürülebilirlik

    TEB Sürdürülebilirlik ve Pozitif Etki Manifestosu

    Nüfusu 9 milyara yaklaşan dünyamız büyük bir hızla gelişiyor. Hepimiz bu değişimden, olumlu veya olumsuz, her açıdan etkileniyoruz. Ortak beklentimiz, sınırlı kaynakları giderek azalan gezegenimizde daha iyi yaşam standartlarına kavuşmak. 

    İhtiyaçlarımızı karşılamak için tüketimimiz de sürekli artıyor. Öte yandan ekonomide bazı sorunlarla karşı karşıyayız. Sürdürülebilir kalkınma konusu, işte tam bu noktada büyük önem kazanıyor. Bugünün ihtiyaçlarını gelecek nesillerin kaynaklarını tehdit etmeden kullanmak ve korumak zorundayız. Ekonomik gelişimin toplum üzerinde yarattığı sosyal risklere, hiç zaman kaybetmeden hep beraber çözüm bulmalıyız. Kaynaklarını hızla tükettiğimiz bu gezegene, gelecek kuşakların ihtiyaçlarını gözeterek hak ettiği değeri geç olmadan vermeliyiz. 

    Kurumsal sürdürülebilirliği doğrudan etkileyen küresel konuların başında, gelir dağılımındaki eşitsizliğin azaltılması ve iklim değişikliğiyle ilgili farkındalığın artırılması geliyor. Biz de TEB olarak, 17 konu başlığını kapsayan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda tüm paydaşlarımızla beraber bu sorunların çözümü için katkı sağlamaya hazırız. 

    Uluslararası ortaklığımız ve Türk finans sektöründeki güçlü konumumuz, bu süreçteki rolümüzü daha da önemli kılıyor. Teknolojik, finansal ve insan kaynaklarımızı toplumun yararına kullanmaktan mutluluk duyuyoruz. İş birliği ve çözüm odaklı sürdürülebilirlik anlayışıyla, geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz. 

    Çalışmalarımıza başlarken, öncelikle paydaşlarımızın sosyal, ekonomik ve çevresel beklentilerini karşılamak amacıyla komiteler kurduk ve projeler geliştirdik. Sürdürülebilirlik stratejimizi birebir destekleyen bu projeler, gelecek planlarımızın temelini oluşturuyor. 

    Paydaşlarımızın beklentileri doğrultusunda, toplumda pozitif etki yaratacak projelere büyük önem veriyoruz. ‘İyi Banka’ olmanın sorumluluğuyla, öncelikle hizmet modelimizi daha dijital ve müşteri odaklı hale getirdik. 

    Hedeflerimize başarıyla ulaşmak için, TEB Sürdürülebilirlik ve Pozitif Etki Manifestosu temel ilkelerini ‘İyi Banka’ anlayışıyla belirledik. Bu doğrultuda ilkelerimiz:

    • Sürdürülebilirlik yönetimini Banka'nın ana projelerinin ve operasyonel süreçlerimizin merkezine almak.
    • Müşterilerimizin ve diğer paydaşlarımızın farkındalığını artırarak, sürdürülebilir bankacılığın geleceği için örnek olmak.
    • 'Pozitif etki' kültürümüzü ve toplumla diyaloğumuzu geliştirmek.
    • Müşterilerimizi destekleyen ve çevremiz üzerinde pozitif etki yaratan politikalarımız, ürünlerimiz ve hizmetlerimizle yepyeni inovatif çözümler üretmek.
    • Bu alanda paydaşlarımızla birlikte yaptığımız projelerin pozitif etkilerini sürdürülebilirlik raporlarıyla düzenli olarak kamuoyu ile paylaşmak.
    • İşe alımlarda ve çalışma ortamında kadın erkek eşitliğini gözetmek.
    • Yerel yasa ve yönetmeliklerin doğrultusunda, BNP Paribas hedefleriyle örtüşen çözümler uygulamak.
    • TEB için sürdürülebilirlik hedefleri belirlemek ve bunları Banka’nın genel KSS, paydaş katılımı ve kapsayıcılık hedeflerine dahil etmek. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda en iyiye ulaşma çabasıyla, pozitif etki yaratacağımız projelere destek sağlamak. Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi, ortaklıklarımızı, çalışma prensiplerimizi, satın alma politikalarımızı, toplumla etkileşimimizi, sosyal sorumluluk projelerimizi, çalışanlarımızın gönüllülük faaliyetlerini ve Banka içi iş geliştirme girişimlerini destekleyerek bu hedeflere ulaşmak.

    İklim için:

    • Tüm TEB Ailesi olarak çevreye pozitif etki sağlamak için çalışmalar gerçekleştireceğiz ve bunları takip ederek ölçümleyeceğiz.
    • İklim değişikliği konusunda farkındalığı arttırmak ve bilinç yaratmak için müşterilerimiz ve paydaşlarımızla birlikte çalışacağız.
    • Yenilenebilir enerji kullanımını ve enerji verimliliğini arttıran projelere finansal destekle katkıda bulunacağız.

    Gençler için:

    • Gençler açısından önem taşıyan projeleri teşvik edecek, topluma ve bankacılık sistemine katılımlarını sağlayacağız.

    Girişimciler için:

    • Din, dil, etnik köken, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin fırsat eşitliği yaratarak, farklı sosyal çevrelerden insanları iş kurmaya ve geliştirmeye teşvik edecek, sosyal ve girişimci inovasyonu destekleyeceğiz.
    • İş dünyasındaki kadın girişimcilerin finansmana erişimlerini kolaylaştıracak çözümler sunacağız.

    Yerel ekosistem için:

    • İş yaptığımız bölgelerde sosyal ve kültürel çevreyi iyileştireceğiz.
    • Daha sürdürülebilir bir büyümeye katkıda bulunacağız.
    • Müşterilerimizle iş birliği yöntemlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.
    • İçinde yaşadığımız toplumun geleceği için yararlı projeler üretecek ve sürdürülebilirlik alanında ‘İyi Banka’ anlayışıyla örnek olacağız. 

    Sürdürülebilirlik Raporları  

    Bankamızın ekonomik, sosyal, toplumsal ve çevresel konulardaki performansını ve sürdürülebilir kalkınma için sağladığı katkıları anlattığımız, iki yıllık döngülerle hazırlanan Sürdürülebilirlik Raporlarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

    Sürdürülebilirlik ve Pozitif Etki Bültenleri

    Bankamızın sürdürülebilirlik alanında hayata geçirdiği çalışmaları anlattığımız Sürdürülebilirlik ve Pozitif Etki Faaliyet Bültenlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

    Sürdürülebilirlik ve Paydaş Katılımı Komitesi (SASECOM)

    Bankamızda sürdürülebilirlik yönetiminin doğru ve etkili yapılabilmesi amacıyla 2018 yılında Sürdürülebilirlik ve Paydaş Katılımı Komitesi’ni (SASECOM) kurduk. SASECOM ile küresel standartları yakalamak ve banka içinde ilgili politika, sistem ve standartların uygulanmasını sağlamak için çalışıyoruz. Aynı zamanda paydaşlarımızın beklentilerini karşılamak amacıyla da projeler geliştiriyoruz. “Ekonomik”, “çevresel” ve “toplumsal ve sosyal” olmak üzere üç temel alana dayanan sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda ekonomiye ve topluma pozitif etkide bulunan, fayda sağlayan çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. 

    Komitenin Sorumlulukları:

    • SASECOM, TEB Yönetim Kurulu tarafından Sürdürülebilirlik ve Paydaş Katılımıyla ilgili süreçleri yönetmek ve koordine etmekten sorumlu yönetişim yapısı olarak tanımlanmış ve görevlendirilmiştir.
    • SASECOM’un misyonu TEB Grubunun ekonomik, etik, sosyal ve çevresel sorumluluk alanlarında küresel standartlar ve gönüllü kodlara ve mevzuatsal gerekliliklere uygun performanslara ulaşmasını sağlamak ve bu doğrultuda gereken politikaların, sistemlerin ve standartların Banka içinde en doğru ve uygun biçimde uygulanmasını gerçekleştirmektir.
    • SASECOM ekonomik, etik, sosyal ve çevresel sorumluluk alanlarında TEB Grubunun performansını kilit paydaşlarının beklentileri doğrultusunda yönetmek, bu alanlarda pozitif etki yaratan değerler üretmek ve Bankanın Sürdürülebilirlik politikalarında belirtilen ilke ve hedeflerin günlük iş akışına entegre edilmesinden sorumludur. 

    Politikalar 

    Çevre Politikası Hakkında | Türk Ekonomi Bankası (teb.com.tr)

    Çevresel ve Sosyal Risk Yönetimi Politikası (teb.com.tr)

    Etik İlkeler (teb.com.tr)

    Finansal Çözümler

    TEB Girişim Bankacılığı 

    2013’ten bu yana TEB Girişim Bankacılığı ile girişimcilere hizmet sunan bir banka olarak ekosistemin tüm paydaşlarının bir araya gelmesi ve desteklenmesi için çalışıyoruz. 

    Bu doğrultuda, TİM, French Tech İstanbul, ODTÜ Teknokent, Turcorn 100, TÜBİTAK, KOSGEB gibi kamu ve özel kurumların girişimcilik alanındaki ilk partnerlerı arasında yer alıyor; kamu ve özel kurumlarla iş birliklerimizi genişleterek sürdürüyoruz. 

    TİM-TEB Girişim Evleri kapsamında her yıl firmaların seviyelerine veya sektörlerine göre çeşitlilik gösteren 29 hızlandırma programı yürütülüyor. Erken aşama girişimciler için Startup programları, ileri aşama firmalar için LevelUp ve GlobalUp programları yer alıyor. 

    Green Up Sürdürülebilir Yeşil Büyüme Programı ile tarım ve hayvancılık, geri dönüşüm, temiz enerji, doğaya uyumlu malzeme ve temiz teknolojiler alanlarındaki ticarileşmiş teknoloji firmalar destekleniyor; kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanmasına aracılık eden teknoloji girişimlerinin ticari sürdürülebilirliğine katkı sağlanıyor. Green Up programı ile sunulan destekler

    • Stratejik yönetim danışmanlığı
    • Finansman yönetimi, hukuk, dış ticaret, sunum teknikleri alanlarında eğitim
    • S2C (Scale Up to Corporate) programında yer alma imkanı
    • Global pazarlara erişim
    • 94 ülkeyi kapsayan GAN networkü ve iş birliğine dahil olma
    • Ulusal ve uluslararası etkinliklerde yer alma imkanı
    • Online ve offline kanallarda ürün/hizmet tanıtımı
    • Sektörde deneyimli mentörlerle çalışma
    • Speed Mentoring etkinlikliklerinde yer alma imkanı
    • Ulusal ve uluslararası yatırım fonları ile bir araya gelme

    Green Up Sürdürülebilir Yeşil Büyüme Programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    Banka olarak sağladığımız nakit ve gayri nakit kredilerle, kamu destekli ve/veya yatırım alan şirketleri büyümeleri yönündeki destekliyor, finansal partnerleri olmak için çalışıyoruz. 

    TEB KOBİ Bankacılığı, KOBİ’ler İçin Yeşil Dönüşüm Ürünleri

    Sürdürülebilirlik, çevresel bir zorunluluk olmakla birlikte aynı zamanda ekonomik ve sosyal bir gerekliliktir. Karbon ayak izinin azaltılması, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir iş modellerinin benimsenmesi geleceğimizi güvence altına almak için büyük önem taşıyor. 

    TEB olarak, KOBİ’ler için çevreye duyarlı finansman çözümlerimizle sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye kararlıyız. Bu amaçla yenilenebilir enerji, atık yönetimi, enerji verimliliği ve elektrikli araçlar için yeşil dönüşüm finansman çözümleri sunuyoruz. KOBİ’lere yönelik ürünlerimizle sürdürülebilir ve döngüsel ekonomiye destek oluyoruz. Böylece KOBİ’ler çevre dostu yatırımlarını gerçekleştirerek geleceğe katkıda bulunuyor. Ayrıca sürdürülebilirlik finansmanından yararlanan ve Kurumsal İnternet Şubesi veya CEPTETEB İŞTE Mobil Uygulaması’nı aktif kullanan KOBİ’ler, Yeşil Dönüşüm Ürün Avantajları ile birçok bankacılık işlemini ücretsiz gerçekleştiriyor.

    KOBİ’lere Sürdürülebilirlik Finansmanı ve Yeşil Dönüşüm Ürün Avantajları hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

    TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı

    TEB olarak tüm kurumsal müşterilerimize herhangi bir işlem veya tutar kısıtı koymaksızın, sürdürülebilirlik performanslarını uluslararası standartlara paralel analiz ederek ihtiyaç duyacakları dönüşüm alanlarında destek veriyoruz. 

    Bankamızın sendikasyon kredilerini 2021 yılından bu yana sürdürülebilirlik bağlantılı olarak gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yenilenebilir enerji finansman portföyümüzü büyütme, öz tüketimde kullandığımız elektriği yenilenebilir kaynaklardan elde etme, kadın girişimcileri destekleme gibi çeşitli sürdürülebilirlik hedefleri koyuyor ve gerçekleşmelerin bağımsız denetim şirketleri tarafından düzenli olarak takibini sağlıyoruz. 

    Banka olarak odaklandığımız diğer bir alan da “sürdürülebilir finansman”. Bu doğrultuda müşterilerimizin sürdürülebilirlik kapsamındaki proje ve yatırımlarında ihtiyaç duyabilecekleri finansman desteğini sağlıyor; uluslararası çerçeve dokümanlarla uyumlu “Yeşil Kredi”, “Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredi” gibi kredi ürünlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, her müşterimizin pozitif etki yaratmayı hedeflediği yatırım planlarını detaylıca inceleyerek müşterimize özel finansman çözümleri sunmak üzere çalışıyoruz. 

    Müşterilerimizin sürdürülebilirlik dönüşümlerini desteklemek adına yenilenebilir enerji, atık yönetimi, karbon salımı düşük araç üretimi/alımı ve benzeri yeşil ve sosyal dönüşüm alanları kapsamındaki konulara yönelik sürdürülebilir ürün ve hizmetler sunuyoruz. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği başta olmak üzere, müşterilerimizin sürdürülebilirlik ile ilişkili tüm proje ve yatırımlarının hayata geçmesine destek oluyoruz. Bunlarla birlikte, sürdürülebilirlik bağlantılı krediler, döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak tüm finansmanlar, sosyal ve yeşil kredileri de destekliyoruz.

    Bu kapsamda:

    • 2020 yılında, bir enerji üretim şirketinin yedi bankanın katılımıyla gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik bağlantılı kredisinde (SLL) yer aldık.
    • 2021 yılında, global ortağımız BNP Paribas ile birlikte bir iletişim ve teknoloji hizmetleri şirketi için yaklaşık 70 milyon Euro değerinde sürdürülebilirlik bağlantılı kredi sağladık.
    • 2022 yılında, yenilenebilir enerji finansmanı ve enerji verimliliği yatırımlarının söz konusu olduğu, beş bankanın katılımıyla gerçekleşen 100 milyon Euro üzerindeki bir sendikasyon kredisinin Yeşil dilimi için TEB olarak Yeşil Kredi Koordinatörü rolünü üstlendik. 

    https://www.teb.com.tr/UPLOAD/PDF/2024/TEB_Earnings_2023q4_v2.pdf

    TEB Tarım Bankacılığı - Organik Tarım Kredisi ve Diğer Destekler 

    TEB olarak uzun süredir KOBİ ve Tarım Bankacılığı alanlarında sunduğumuz ürün ve hizmetlerle hem ülke tarımının gelişmesi hem de üreticilere destek olmak için çalışıyoruz. Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için ilgili ürünlerde süreç ve altyapı hizmetlerimizle yatırımlarımızı sürekli güncelliyor, tarım sektörü iş birliklerimizle etkimizi her geçen gün büyütüyoruz. Milli gelir, ihracat ve istihdama katkısı yüksek, önemi her geçen gün daha da artan tarım sektörümüzün desteklenmesi bankamızın en öncelikleri arasında yer alıyor.

    Organik üretim yaparak çevreye ve insan sağlığına katkıda bulunan işletmelere uygun faiz ve vade koşulları sunuyoruz. 12 aya kadar vade, vade sonunda anapara ve faiz ödemesi koşullarıyla verdiğimiz kredilerle üreticilerin organik tarıma yönelmesini de teşvik ediyoruz.   

    Organik Tarım Kredisi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    Oto Finansman - Elektrikli Taşıt Kredisi

    Çevreci tüketim alışkanlıklarını teşvik etmek amacıyla, çevreci araç almak isteyenlere yönelik özel avantajlar sağlıyoruz. Elektrikli ve hibrit otomobil alımlarına özel Elektrikli Taşıt Kredisi sunuyoruz.

    Kullanabileceğiniz taşıt kredisi tutarı; 0 km. taşıtlar için nihai fatura tutarından, 2. el taşıtlarda ise aracın kasko değeri üzerinden hesaplanmaktadır.* Başvuru yapılabilecek maksimum kredi anapara ve vadeleri, aracın fatura değeri 400.000 TL ve altında ise %70 ve 48 ay, aracın fatura değeri 400.001 TL - 800.000 TL arasında ise %50 ve 36 ay, aracın fatura değeri 800.001 TL – 1.200.000 TL arasında ise %30 ve 24 ay, 1.200.001 TL - 2.000.000 TL arasında ise %20 ve 12 aydır.

    * 2.el araç alımlarında, alınacak aracın yaş sınırlaması taşıt yaşı + kredi vadesi 10'dur. Vade, tutar ve faiz oranı belirterek ihtiyacınız olan araç kredisini hesaplamak için tıklayın.

    Elektrikli Taşıt Kredisi için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    Finansal Okuryazarlık 

    TEB olarak faaliyetlerimizle ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunurken, ekonomiye ve topluma değer katan, pozitif etki yaratan çalışmalarımızla da toplumu daha iyi bir geleceğe taşımak için destekliyoruz. Sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabilmek için toplumun finansal sağlığının iyileştirilmesi gerekiyor. Eğitim ve gelir seviyesi düşüklüğü gibi nedenlerden dolayı finansal araçlara erişemeyen kesimlere ulaşarak finansal araçlara erişebilmelerine ve doğru kullanabilmelerine katkıda bulunmamız, onların ekonomik refahının yanı sıra ülkemizin kalkınmasına ve sosyal adalete de fayda sağlayacaktır. 

    2012’de başlattığımız TEB Aile Akademisi ile finansal okuryazarlık bilincinin gelişmesi ve toplum tarafından benimsenmesi hedefiyle uzun soluklu bir yolculuğa çıktık. Şubelerimizde herkese açık ve ücretsiz düzenlediğimiz eğitimlerde katılımcıları finansal okuryazarlık ve finansal araçlara erişim konularında bilgilendirdik. Farklı kurum ve kuruluşlardan gelen talepler üzerine eğitimlerimizi şube dışına taşıdık, yaygınlaştırdık.

    UNICEF’in de katkılarıyla 2014-2015 yıllarında ilköğretim öğrencilerine yönelik “Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim” projesini hayata geçirerek 11 milyon çocuğun finansal konularla tanışmasına aracılık ettik. 

    Finansal okuryazarlık konusundaki öncülüğümüzü bir adım daha öteye taşıdık. Hem yeni neslin finansal teknolojilere ilgisini gözeterek hem de çağın gerekliliklerine uygun olarak üniversite öğrencilerine yönelik Dijital Finansal Okuryazarlık eğitimleri başlattık. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği yeni finansal teknolojiler, blockchain, fintech, kodlama ve dijital dönüşüm gibi konuların yer aldığı Dijital Finansal Okuryazarlık eğitimlerine şimdiye kadar 6 bin 500’den fazla öğrenci, dijital eğitimlere ise 250 binden fazla genç katıldı. 

    2020’den itibaren, pandemi koşullarının da etkisiyle, TEB Aile Akademisi eğitimlerini dijital platformlar üzerinden de vermeye başladık ve etki alanımızı daha da genişlettik. Eğitimlerimize kamu kurumları, belediyeler, özel sektör kuruluşları ve eğitim kurumlarından yüksek talep geliyor. Bugüne kadar 50’den fazla kurumun 30 bine yakın çalışanına dijital olarak finansal okuryazarlık eğitimi verdik. 

    Toplumun finansal okuryazarlık seviyesini ve finansal hizmetlere erişim durumunu ölçümlemek amacıyla belirli periyotlarla Finansal Okuryazarlık ve Erişim Endeksini de hazırlıyoruz. 

    TEB Aile Akademisi ile bugüne kadar toplumun farklı kesimlerinden 21 milyona yakın kişiye finansal okuryazarlık eğitimi verilmesini sağladık.

    TEB Aile Akademisi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    İklim Okuryazarlığı 

    TEB Aile Akademisi eğitimleriyle bireylerin finansal okuryazarlık bilincinin gelişmesi, bütçelerini daha verimli yönetme yetkinliğine sahip olması ve dolaylı olarak ekonominin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Toplumun finansal sağlığını iyileştirmeye yönelik projeler gerçekleştiriyoruz, tasarruf alışkanlığı yüksek ve finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesine katkı sunuyoruz. 

    Eğitimlerin amacına ulaşması için hedef kitleye uygun içerikler oluşturulmasının öneminden hareketle, eğitim içeriklerimizi ihtiyaca göre sürekli geliştiriyor ve eğitim verdiğimiz hedef kitlelere göre şekillendiriyoruz. Bunun için de hem gündemi yakından takip ediyoruz hem de ihtiyaç ve beklentileri sürekli analiz ediyoruz.

    Bu doğrultuda, 2023 yılında “Çevre Hukuku Okuryazarlığı” ve UNICEF iş birliğiyle “İklim Okuryazarlığı” eğitimleriyle içeriklerimizi daha da zenginleştirdik. İlk aşamada TEB’de yeni işe başlayanlara sunduğumuz bu eğitimleri bu yıl itibarıyla çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun geniş kesimlerine ulaştırmayı hedefliyoruz. 

    Hem insanların ekolojik çevreye olan etkisini hem de iklimin topluma olan etkisini kapsayan bu eğitimlerimizle katılımcıları bilinçlendirmeyi ve iklim değişikliğinin neden olduğu çevresel sorunlar hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.

    Finansal okuryazarlık eğitimlerimizi iklim okuryazarlığı ile bütünleştirerek sadece toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamakla kalmayacağız aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmaya da destek olacağız. Çevresel konularda bilinçlenmiş bir neslin geleceğin yeşil ekonominin inşasında çok önemli katkıları olacağına inanıyoruz.

    Sayfa içeriğini puanla